sâmbătă, 21 august 2010



Menora evreiască instalată la 11 decembrie în parcul Ştefan cel Mare din Chişinău a fost doborâtă la pământ de către un grup de enoriaşi ortodocşi.

Circa 100 de oameni, înarmaţi cu drapelele Republicii Moldova, cruci şi lozinci, au protestat în centrul Capitalei împotriva simbolului evreiesc instalat cu prilejul sărbătorii Hanuca. După ce au scandat lozinci antievreieşti, ei au smuls menora şi au înfipt în locul acesteia o cruce din lemn.

Protoiereul Anatolie Cibric de la Biserica „Sfânta Paraschiva”, împreună cu ceilalţi protestatari, au răsturnat-o lângă soclul lui Ştefan cel Mare.

„Noi suntem în ţară ortodoxă şi Ştefan cel Mare a apărat-o de tot soiul de jidovi, dar ei au venit şi au pus menora. Este o fărădelege, o îngăduinţă a puterii de stat de astăzi, care a permis aşa ceva într-o ţară ortodoxă. Eu fac apel, dacă sunteţi ortodocşi, sculaţi-vă şi spuneţi cuvântul vostru”, susţine protoiereul Anatolie Cibric.

[sursa - UNIMEDIA.MD]

Gestul fraţilor de peste Prut este un exemplu, nu doar pentru ţara noastră înjumătaţită nedrept de aproape un secol, sau pentru creştinii otodocşi de pretutindeni, ci pentru întreaga populaţie albă, la nivel mondial.
Activităţile minorităţilor religioase sunt ofensive la adresa majorităţii naţionale, la fel cum ar fi o manifestaţie ordodoxa in centrul Telavivului sau Pakistanului.
O ţară ortodoxa nu sărbătoreşte sărbatori păgâne ca hanukah!

Salutări părintelui Anatolie Cibric!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu