luni, 13 septembrie 2010

13 septembrie

13 septembrie este o altă zi cu dublă semnificaţie istorică, semnificând atât naşterea întemeietorului Gărzii de Fier, Corneliu Zelea Codreanu, în 1899 (moment important pentru naţionalistul român, fie fascist sau nu), cât şi execuţia liderului Naţional-Socialist de origine austriacă, Amon Goeth.

Nu vom insista foarte mult pe prima semnificaţie, fiindcă simpla ei amintire pe acest blog ar fi putut deja deranja pe unii legionari. Aşa că îmi voi cere scuze politicos de la aceştia, şi îmi voi vedea de treabă, dezvoltând subiecte mai fasciste , mai teroriste şi mai rele, cum s-ar zice. Pentru cei interesaţi de mai multe detalii legate de Căpitan, există wikipedia, cât şi site-ul oficial al organizaţiei ND.

Revenind la oile noastre, comemorăm astăzi, cum am precizat mai sus, execuţia lui Amon Goeth, condamnat la moarte prin spânzurare de către tribunalul naţional suprem al Poloniei, pe data de 13 septembrie 1946.



Amon Goeth, pe numele său complet Amon Leopold Göth, s-a născut în Viena, Austria pe data de 11 decembrie 1908. La vârsta de 22 de ani s-a înrolat în ramura austriaca a Partidului Nazist, înscriindu-se de asemenea în SS. La scurt timp va deveni membru al diviziei SS-Totenkopfverbände, responsabilă cu lagărele de concentrare, unde, în aprilie 1944 va fi dublu-avansat la rangul de SS-Hauptsturmführer (Căpitan), sărind astfel peste rangul de SS-Obersturmführer (Prim Locotenent), datorită meritelor deosebite.

După sfârşitul războiului, Goeth este condamnat pentru crimele de război. Vina pe care a avut-o, a fost naţionalismul şi credinţa pe care a purtato. O altă victimă a sistemului jidănesc şi a poveştii minciunoase cunoscute sub numele de holocaust.

În timpul execuţiei, Goeth a fost legat la mâini, iar călăul a calculat gresit lungimea laţului, de două ori, execuţia reuşind abia la a treia încercare.
Momentul ne aduce aminte de execuţia mareşalui Ion Antonescu, când acesta a fost împuşcat de mai multe ori înainte de a muri, ca şi în cazul legionarei Nicoleta Nicolescu, la fel de greu de ucis.
Pentru mine, aceste exemple sunt dovada vie că există un Dumnezeu care să nu vrea sufletele eroilor naţionalişti luate mişelesc de către jidani.
Mai jos, înregistrarea video cu execuţia lui Amon Goeth.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu